Kickbox university

Over Kickboxing University

ANDY SOUWER

Andy Souwer werd op 9 november in 1982 in Den Bosch geboren. Hij is begonnen met kickboksen op zeven jarige leeftijd bij Ling Ho Gym in β€˜s-Hertogenbosch. Na een jaar trainen vocht hij zij eerste gevecht en werd Nederlands kampioen met een ongeslagen status. Ook werd hij Benelux- en Europees kampioen. Andy stapte op 16 jarige leeftijd in het professionele circuit waarin hij in totaal 22 wereldtitels wist te behalen. De meest gerenommeerde titels die Andy wist te behalen zijn de K1 max Grand Prix titel, Shootboxing Grand Prix titel, Shootboxing, Showtime, Enfusion en WFL wereldkampioen!

Souwer hield zich niet alleen bezig met K-1 gevechten maar ook met Shootboksen. In Japan won hij hierin vele wedstrijden. Hij wist in 2002 bij deze organisatie furore te maken wat resulteerde dat hij in 2003 zijn eerste kans bij de K1 organisatie kreeg, maar een verlies en nipte winst zorgde ervoor dat de K1 organisatie hem een jaar buiten spel lieten. Uiteindelijk door opnieuw de Shootboxing Grand Prix in 2004 te winnen won hij in 2005 zijn eerste K-1 max titel. Over tweede kansen gesproken! In 2007 zou hij deze nog een keer winnen. Op 19 maart 2011 opende Souwer een eigen Kickboks school in sociaal-cultureel centrum De Schans in Maaspoort.

Daarnaast wist Andy zich nog in twee andere disciplines te ontwikkelen. In het boksen, zijn tweede passie, wist hij een professioneel partij te winnen tegen de nr. 2 van GeorgiΓ«.

Mix Martial Arts werd later zijn nieuwe liefde. Hierin wist hij 2 overwinningen te behalen van zijn 5 partijen. Andy vocht meteen tegen de top van de wereld en heeft naar eigen zeggen hierin enorm veel geleerd en ervaring opgedaan.

The kickboxing university

Tegenwoordig is Andy de eigenaar en het gezicht van The Kickboxing University. Waar zijn doel is om mensen van alle leeftijden en niveaus een goede en leuke ervaring in het (kick) boksen te geven.

Bij The Kickboxing University staan we echt voor de ondersteuning van onze pupillen. Niet alleen met een uitgebreid lespakket, maar ook proberen wij zo goed mogelijk advies te geven aan onze leerlingen. Zowel binnen als buiten de ring staan wij voor onze leerlingen klaar!

Wij leveren een heel uitgebreid pakket aan lessen voor alle leeftijden en niveaus. Ook hebben we bijzondere lessen zoals Kickboxing carrousel en Kickboxing university voor gevorderden.

Door middel van een shirt systeem werken wij steeds naar een hoger doel.
Het shirt geeft jouw niveau aan.